top of page

Hoe giftig is jouw team?

Ieder team heeft een bepaalde mate van giftig, zelfs disfunctioneel gedrag. Dit komt vaak voort vanuit ingesleten interactiepatronen. Een serie ABC'tjes (acties-reacties) die soms voor een neerwaartse spiraal zorgen en het werkklimaat compleet verzieken.


In veel teams is dit prima op te lossen met een serie kleine aanpassingen. Maar soms zit het diep. Zelfs tot in de haarvaten. Dan voelt het alsof het maar niet anders kan en nemen de frustraties enorm toe. Wat kun je dan alsnog doen? We geven drie suggesties:


1. emotie-regulatie: in teams met een disfunctioneel interactiepatroon lopen de emoties vaak hoog op. Er is steeds minder controle over het verloop van gesprekken en het team komt daardoor steeds vaker in dezelfde groef. Of het klimaat emotioneel gegijzeld is door angst of woede (of in het slechtste geval beiden) en zijn gelukkig effectieve protocollen om dit aan te pakken.


2. motivatie: wanneer de emoties weer een beetje onder controle zijn ontstaat er ruimte om de motivatie van het team onder de loep te nemen. De motivatie heeft vaak te leiden gehad onder de afgebrokkelde ervaren autonomie. Autonomie is de hoeksteen van motivatie, alleen is het niet zo dat meer autonomie ''over de schutting gooien'' (lees meer verantwoordelijkheden geven) zal helpen. Ook hier zijn effectieve protocollen voor om dit aan te pakken.


3. vaardigheden: Wanneer het team de rust en motivatie heeft om een stap dieper te gaan, gericht op (terugval)preventie, is er ruimte om de nodige vaardigheden te ontwikkelen en de eerdere patroon uit te doven. Dit kunnen heel praktische vaardigheden zijn zoals leren om beter te prioriteren, beslissingen te nemen of elkaar aan te spreken op ongewenst gedrag. En je kunt het al raden ook hier zijn effectieve protocollen voor.


Met een interventie-strategie als deze (dit is altijd maatwerk), die je overigens het beste door een externe kunt laten begeleiden, kan een team uit de impasse worden gehaald. Het vraagt tijd en aandacht maar vaak veel minder dan je denkt. En de winst, alleen al in werkklimaat, is enorm...

 

Wij helpen graag om als team beter te presteren. Start met een inspiratiesessie of een workshop.


Nieuwsbrief gemist? Lees hier onze eerder artikelen. Niets meer missen? Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief.

Comments


bottom of page