top of page

LEIDERSCHAP OP AFSTAND

Hoe je in tijden van Covid je team effectief aanstuurt

AANLEIDING

De tweede Covid golf was voorspeld, maar heeft wederom grote impact. Sommige organisaties vechten voor hun bestaansrecht, anderen worden moedeloos van de gedachte de winter weer thuis door te brengen en via Zoom of Teams te vergaderen. Waar we in de eerste golf nog verheugd waren hoe snel het thuiswerken omarmd is (weliswaar uit pure noodzaak) voelen we nu dat er een behoefte ontstaat om te leren hoe we structureel met deze verandering moeten omgaan en te zorgen dat we gemotiveerd en productief blijven. Daarin spelen houding, vaardigheden en de (digitale)middelen een belangrijke rol. De manier waarop je daarop als leidinggevende op inspeelt is essentieel. 

WAT

Het leiderschapsprogramma bestaat uit 8 dagdelen in welke we met de groep werken aan zowel het individuele bewustzijn - hoe staat het met jouw mindset, skillset en toolset - en dat van je team en/of organisatie. Tijdens de interactieve workshops leer je hoe het gesteld is met je eigen motivatie, welke rol je omgeving heeft en hoe jij beslissingen neemt. Vervolgens gaan we aan de slag met hoe dat zit binnen je team en gaan we aan de slag met mogelijke oplossingsrichtingen om jouw doel te bereiken (bv meer motivatie, slagvaardigheid, verbondenheid, minder ziekteverzuim). Die oplossingen gaan we testen en valideren zodat je tijdens het programma leert welke stappen jou tot het resultaat hebben gebracht. Naast de groepssessies zijn de ervaren begeleiders gedurende het gehele traject beschikbaar om je te helpen bij jouw ontwikkelproces. 

VOOR WIE

Voor leidinggevenden die graag aan de slag willen om zichzelf en teams te ontwikkelen om beter bestand te zijn tegen de nieuwe werkelijkheid.  We werken  met groepen tot maximaal 7 personen zodat we voldoende ruimte hebben voor de individuele vraagstukken.  Het programma kan in Nederlands en Engels worden gehouden. 

GROWTH AANPAK

We brengen je vraagstuk terug naar een doel (Goal), bespreken de realiteit en context waar je mee te maken hebt (Reality), bekijken welke opties er zijn (Options), bepalen wat je beste volgende stap is (Way forward) en hoe je die kan valideren (Test) met inachtneming van de belangrijkste veronderstelling die aan je doel ten grondslag ligt (Hypothesis). 

MINDSET, SKILLSET EN TOOLSET

Tijdens het programma gaan we voortdurend in op de onderliggende houding en de benodigde vaardigheden om om te kunnen gaan met de nieuwe situatie bij jou zelf en je team. Wanneer helder is wat er nodig is en we een oplossingsrichting hebben gevalideerd kunnen we in de bepalen welke tools (processen, structuren, techniek of data) er nodig is om dit resultaat te schalen. De modellen waarmee wij werken zijn gebaseerd zijn op de meeste recente wetenschappelijke inzichten. 

RESULTAAT

Het resultaat waar we naartoe werken wordt door jou bepaald. Het is onderdeel van het in staat zijn om effectief om te kunnen gaan met (onverwachte) verandering. Sterker nog, we zullen kijken of we kunnen komen tot een situatie waarin je leert profiteren van de verandering.  

INVESTERING

De investering voor deze workshop is 12.000,- euro voor 8 dagdelen met een maximum van 7 deelnemers. Hierbij zit een intake en nagesprek inbegrepen. We gaan uit van een digitaal programma tenzij de omstandigheden ons anders toelaten. In dat geval is de locatie  en andere voorzieningen niet inbegrepen.  

RESERVEREN

Dat is heel simpel. Mail, app of bel ons als je er meer over wil weten en de mogelijkheden wil verkennen. 

daan@duenorthconsultancy.com  - 06-14020592

niki@duenorthconsultancy.com  -  06 43890024

bottom of page