top of page

Wanneer een purpose impact heeft

Een betekenisvolle purpose, ofwel dat wat de bedoeling is, is veelal het begin van een transformatie als het daadwerkelijk een leidend principe wordt in een organisatie. Helaas belandt het vaak in de hoek van de marketing instrumenten en verliest dan aan waarde en geloofwaardigheid omdat het of niet waar is of niet werkelijk geïnternaliseerd wordt. Want het vraagt meer dan het formuleren er van. Het dient als het vertrekpunt voor al het handelen. En dat gaat meestal gepaard met wezenlijke verandering.


We schreven artikel over dit onderwerp op basis van de uitkomsten van een aantal onderzoeken naar het nut van een purpose. Want het levert veel op, mits juist toegepast. Het geeft organisaties de gelegenheid zich in dienst te stellen van grotere doelen die verder reiken dan winst maken. Dat wordt dan als het goed is slechts een middel om een betekenisvol doel te realiseren..


Lees hier het hele artikel op Change.inc, een inspirerend platform met name over verduurzaming van organisaties.


Kun jij hulp gebruiken bij het definiëren van je purpose en/of het hanteren van jullie purpose als sleutel voor transformatie, laat het ons weten. Onze GROWTH methode leent zich er goed voor.


Nieuwsbrief gemist? Lees hier onze eerder artikelen. Niets meer missen? Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief.

Comments


bottom of page