top of page

Pijnloze Kostenreductie

De afgelopen week werd duidelijk dat ook de overheid zich voorbereid op de pijnlijke beslissingen die organisaties moeten maken om te overleven. Ik hoop dat de keuzes die jullie moeten maken niet te pijnlijk zijn. Om daar bij te helpen deel ik graag een strategie om slim kosten te besparen.


Hoe kun je kosten besparen zonder pijn?

In de onderstaande video neem ik je graag mee in de vraag hoe je binnen bijna iedere organisatie kosten kunt reduceren zonder de pijnlijke besluiten die daarbij komen kijken. Dat zegt niet dat jullie deze beslissingen niet alsnog moeten maken maar het helpt wel. We hebben gekeken naar 20 common practices binnen organisaties waarvan duidelijk is dat ze niet effectief en niet valide zijn. Sterker nog in veel gevallen zorgen deze methodes eerder voor een verslechtering dan voor een verbetering. Ik durf te wedden dat jullie minimaal 1 van deze common practices hanteren. Kosten besparen? Begin bij deze common practices!Quick-scan pijnloos kosten reduceren

Het minimaliseren van ''de drie schulden'' (spoiler alert) zou onderdeel van ieder transformatieprogramma moeten zijn. Het besparen van kosten is momenteel een topprioriteit en dat vraagt vaak pijnlijke beslissingen. Gelukkig hebben we een manier gevonden om een bijdrage te leveren aan het besparen van kosten. Hiervoor hebben we gekeken naar 20 ‘’common practices’’ binnen organisaties waarvan we weten dat ze helemaal niet effectief en niet valide zijn. Wij durven de weddenschap aan dat jullie minimaal twee van deze common practices hebben geïmplementeerd. Willen jullie pijnloos kosten besparen? Begin bij het vervangen van deze common practices!

Om te achterhalen of er binnen jullie organisatie sprake is van deze common practices bieden wij deze quick-scan aan waardoor jullie:

  • Binnen 24 uur weten waar jullie ‘’pijnloos’’ kosten kunnen reduceren

  • Een eerste inzicht hebben in het totale besparingspotentieel

  • Opties hebben om de common practices te vervangen voor checked practices indien nodig

  • Totale investering van 1.500 euro, geen besparingskansen? geen factuur...

Wil je meer willen weten over hoe je deze inzichten in kunt zetten in jouw organisatie? Due North heeft een pijnloze kostenreductie quick-scan waarin we snel de besparingskansen identificeren. Als we geen besparing vinden is de scan gratis! We maken graag een afspraak om hier meer over te vertellen.


Wil je wekelijks onze nieuwsbrief ontvangen? Schrijf je dan hier in.

Comments


bottom of page