top of page

Hoe word je succesvol in 2022

Allereerst dank, voor het lezen van onze artikelen 😊 We schrijven ze met veel plezier en hopen dat we je er mee inspireren. We zijn bijna aan het einde van weer een bewogen jaar. Een jaar waarin er perspectief leek te zijn op een toekomst zonder mondmaskers en maatregelen maar waar we ons alsnog lieten verassen en weer moesten aanpassen. We worden er allemaal door geraakt, zakelijk én privé. Wat kunnen we hiervan leren?

  • De wereld is volatiel, onzeker, complex en ambigu (VUCA)

  • Als we blijven doen wat we deden is de kans klein dat we een beter resultaat krijgen

Dit doet iets met ons verlangen naar controle en stabiliteit. Het vraagt iets anders van ons in onze houding en gedrag. Data uit het verleden biedt geen garantie voor de toekomst omdat de context voortdurend verandert. Intuïtie is ook niet altijd de juiste graadmeter omdat we deze situatie niet eerder hebben meegemaakt. En onze collectieve waarden staat enorm onder druk. Met andere woorden, waar kunnen we onze besluiten nog op baseren? We worden dus teruggeworpen op (persoonlijk) leiderschap. Je zult een manier moeten vinden om de relevante data te verzamelen, diegene met de meeste ervaring de ruimte te geven en te werken aan gezamenlijke waarden waarmee je weer kunt gaan bouwen. Niet op de manier die we kennen. Maar op een manier waarin we onze kwetsbaarheid erkennen en in staat zijn om te profiteren van verandering. Om je daarin te helpen geven we je een aantal leestips. Onderstaande boeken zijn een inspiratiebron geweest op basis waarvan wij organisaties helpen transformeren.

  • Nasim Nicholaas Taleb | Antifragile: hoe bouw je een organisatie die kan profiteren van verandering

  • Warren Berger | The book of beautiful questions: hoe leer je de vragen te stellen die helpen bij een transformatie

  • Gary Keller | The one thing: hoe breng je voldoende focus aan in je werk zodat er meer tijd overblijft voor het werken aan de organisatie

Mocht je een korte samenvatting willen ontvangen van deze boeken, laat het ons dan weten. We gaan graag in gesprek over jouw uitdagingen en hoe jij deze inzichten kan toepassen in het nieuwe jaar.

Voor nu wensen we je een heel goede feestdagen met voldoende ruimte voor rust en bezinning om ook met energie in 2022 aan de slag te gaan in een omgeving en organisatie die volop in beweging is. _____________________________________________________________________ Wij begeleiden organisaties graag tijdens deze roerige tijden om de benodigde transformatie te verwezenlijken, neem contact op als je er meer over wil weten. Nieuwsbrief gemist? Lees hier onze eerder artikelen.

Comentários


bottom of page