top of page

Constructief Conflict

De afgelopen week had ik het beste conflict dat ik in lange tijden heb gehad. Ik voelde me geraakt, onrecht aangedaan en boos. Nu de temperaturen in ons land letterlijk en figuurlijk lijken op te lopen is het goed om stil te staan bij constructief conflict. Hoe heb je dat en wat hebben we er aan?


In Nederland leren nauwelijks om op constructieve wijze conflicten te hebben met elkaar terwijl het een belangrijk onderdeel is van leiderschap. De consequentie hiervan lijkt te zijn dat conflicten escaleren, mensen beschadigen en polariseren. Ik hoor wel eens mensen zeggen ''aan tafel praten we niet over religie en politiek''. Ik veronderstel uit angst voor ongemakkelijke of pijnlijke situaties. Als we het aan tafel, met de mensen die dicht bij ons staan, al niet kunnen opbrengen om over moeilijke onderwerpen te praten waar leren we het dan? Laten we leren met elkaar op constructieve wijze conflict te hebben. De pijn op de korte termijn staat niet in verhouding tot de problemen op de lange termijn als we niet beter worden in het bespreken van complexe en gevoelige onderwerpen. 


Voer constructief conflict, nu!

Wil je weten hoe jij een stap kunt zetten in het voeren van constructief conflict? In deze koerswijziging vertellen we je meer over hoe meta-motieven een rol spelen in conflictsituaties. Daarnaast vertel ik meer over hoe dit mijn conflict tot een van de beste maakte in de afgelopen tijd.
P.s. wil je een keer onderzoeken welke blinde vlekken jouw (management)team parten speelt in conflictsituaties? We laten het jullie graag ervaren tijdens een van onze team workshops. Reageer simpelweg op deze mail voor meer informatie...


Wil je wekelijks onze nieuwsbrief ontvangen? Schrijf je dan hier in.

Comments


bottom of page