GROWTH WORKSHOP DIVERSITEIT IN BEELD

WAAROM 

Diversiteit is een uitdagend en complex vraagstuk. Het heeft de schijn van consensus, we zijn het er toch over eens dat het een goed idee is? Alleen de praktijk blijkt vele malen weerbarstiger. Daar is geen eenduidige reden voor. Dat heeft met een aantal factoren te maken die per organisatie verschillen.  Wanneer je bereid bent die factoren inzichtelijk te maken,  de benodigde verandering door te voeren, wordt de weg vrij gemaakt om het te laten slagen.  Ben jij benieuwd of je echt in staat bent diversiteit te omarmen, dan vraagt dat een doelbewuste aanpak. Tijdens deze workshop maken we inzichtelijk wat daar voor nodig is.

DIVERSITEIT  IMPLEMENTEREN IS TRANSFORMATIE

Het agenderen van diversiteit in een MT en delegeren naar de HR directeur is geen succesvolle strategie. Organisaties die dat doen blijven zich verbazen dat ze  niet in staat zijn om op een duurzame manier diverse teams te realiseren.  Dat heeft veelal te maken met het feit dat er niet gekeken is naar de benodigde verandering binnen de organisatie om de ruimte te creëren voor diversiteit. 

ONTWIKKELEN VAN BEWUSTZIJN

Zowel op individueel, team en organisatie niveau is er sprake van een houding (mindset) ten opzichte van een verandering, als het diverser. Je bewust worden van jouw houding vanuit je omgeving, motivatie en keuze strategie is een eerste en noodzakelijke stap voordat je aan de slag gaat met het uitvoeren van een diversiteitsstrategie.  Hiertoe is het ook belangrijk om te bepalen welke vaardigheden er nodig zijn om diversiteit te realiseren. En tenslotte is de vraag hoe je diversiteit schaalt, zodat het niet een (goedbedoeld) experiment blijft.

GROWTH AANPAK

We brengen je vraagstuk terug naar een doel (Goal), bespreken de realiteit en context waar je mee te maken hebt (Reality), bekijken welke opties er zijn (Options), bepalen wat je beste volgende stap is (Way forward) en hoe je die kan valideren (Test) met inachtneming van de belangrijkste veronderstelling die aan je doel ten grondslag ligt (Hypothesis).

RESULTAAT

Na 4 uur heb je dan een mogelijke koers om je vraagstuk op te lossen. Het is een simpele en effectieve methode die met de juiste begeleiding tot snel resultaat kan leiden.

VOOR WIE

Deze workshops zijn gericht op teams die richting moeten geven aan de organisatie. Directies, management teams, functionele teams. Het is vooral voor mensen die het belang onderkennen van het stilstaan als team bij een vraagstuk dat nu actueler is dan ooit. Die bereidt zijn daarin te investeren.  En die de waarde van externe hulp zien, omdat het begeleiden van een dergelijk proces helpt om focus aan te brengen en versnellen. 

De ideale samenstelling voor een workshop is 4 tot 10 personen. Hiermee krijg je de juiste dynamiek en is er nog voldoende ruimte voor persoonlijke inbreng.

INVESTERING

De investering voor deze workshop is 3000,- euro. Hierbij zit een intake inbegrepen en de uitwerking achteraf. De eventuele locatie is niet inbegrepen. We komen graag naar je kantoor of zoeken een inspirerende (betaalbare) locatie. Het is ook mogelijk om het digitaal te organiseren.

RESERVEREN

Dat is heel simpel. Mail, app of bel ons als je er meer over wil weten en de mogelijkheden wil verkennen. Je mag natuurlijk ook meteen een moment vastleggen voor dit najaar.

daan@duenorthconsultancy.com  - 06-14020592

niki@duenorthconsultancy.com  -  06 43890024

©2020 by Due North Consultancy